www.omroep.nl
tweewekelijkse rubriek in Spreek'buis, blad voor omroepmedewerkers

 
 
805: OUDE TROEP

Wat gebeurde er op 18 oktober 2001, dat op 9 januari van dat jaar ook al was gebeurd?
Wie daar met een willekeurige zoekmachine als Google probeert achter te komen wordt enigszins gehinderd door het gegeven dat er op 9 januari een totale maanverduistering was, en dat er op 18 oktober ook een hoop persberichten werden uitgegeven en in BelgiŽ 18 oktober bovendien op een woensdag gevallen blijkt, terwijl het bij ons al donderdag was geworden, maar te vinden is het wel op internet.
Kleine tip: voeg het woord 'Giel' aan de zoekopdracht toe.

In januari werd Giel Beelen ontslagen door de KRO, op 18 oktober door de VARA (hoewel Beelen zelf en kennelijk ook de VARA ons willen doen geloven dat het na 18 oktober ineens vrijdag de 22e werd. (Beelen wil ons nog veel meer doen geloven, maar daar gaat het nu even niet om.) Dat doen ze op een 3FM-pagina, die kennelijk niet uit het archief is verwijderd, hoewel er geen enkele actuele link er nog naar verwijst.
Dat is niet de schuld van Google. Deze zoekmachine speurt sinds kort dankzij een hyperactieve robot weliswaar sites op die door buitenstaanders niet gevonden mochten worden, maar daar is nu geen sprake van. Het gaat hier om de veelvoorkomende slordigheid die van internet een toenemend soepzootje maakt: het niet weghalen van verouderde informatie.

Nog verder speurend in de krochten van de omroepsite vonden we ook nog een matige voorstelling van Beelen als Bin Laden penetrerend op het Media Park.
Zoals we in een achterafkamertje van de officiŽle Giel Beelen-site (waarop nog steeds de indruk wordt gewekt alsof de dj elke ochtend op de radio te horen is) kiekjes zien van het bezoek dat onze vorstin ooit aan de meelversturende Mein-Kampfliefhebber bracht.
En op een vergeten VARA-hoekje Hubert Mol nog als presentator van het vervangende maar inmiddels ook alweer verdwenen programma Ochtendhumeur wordt voorgesteld.
Is het nou zoveel moeite om al die oude troep weg te halen?

Elders vonden we overigens het nieuws dat zendercoŲrdinator Paul van der Lugt de omstreden dj ondanks diens smakeloze grappen en zelfs na diens afschuwelijke smoezen vaak te lezen op het net) toch weer per 1 februari terugwil als publiekstrekker op 3FM, waarvoor hij nu achter de schermen gewoon aan het werk is gebleven.
Maar dat was dan ook een echte fansite, waarop dat te lezen stond.
Daar zijn er trouwens meerdere van en op alle staat te lezen dat Giel snel weer op de radio moet komen. En bijna allemaal hebben ze ook een leuke actie.
Mailen naar de VARA bijvoorbeeld, of bij de KRO Giel als heilige voordragen. Humor van het niveau van Giel zelf, zullen we maar zeggen.
Die overigens wel gelijk had in zijn stelling dat de antrax-hype van een overdadige hysterie getuigde. Maar daar was op 18 oktober het nog niet iedereen mee eens.

Giel Beelen ontslagen
Giel als terrorist
Giels eigen site
Giel en Trix
Giels opvolger?
Giel terug op 3FM
Laat Giel niet zitten!
een fansite voor Gielnaar boven | vorige aflevering | andere internetartikelen in Spreek'Buis | reacties