JAN RENSEN FREELANCE JOURNALIST
JRC TEKSTENBUREAU

Jan Rensen is bijna dertig jaar actief als journalist. Begonnen als freelancer, aanvankelijk naast een baan als (muziek-)leraar, vervolgens negen jaar in dienst van de NOS. In 1989 heeft hij zich opnieuw gevestigd als freelance journalist en tekstschrijver.
Dagelijks publiceert hij een rtv-recensie in een aantal bij de GPD aangesloten, regionale dagbladen. Deze columns zijn korte tijd te lezen op deze site.
Andere publicaties zijn onder meer te vinden in Spreek'Buis (opiniërend blad voor medewerkers van de publieke omroep), de NCRV-gids, i-Mediate (uitgever van vakbladen in de entertainmentbranche), AdfoWeb en het maandblad Jazz Nu. Daarnaast verzorgt hij een wekelijkse internetrubriek voor KRO-radio en een maandelijkse column voor Teleac/NOT.
De laatste jaren is het schrijven voor en over internet een nieuwe specialiteit geworden. Met vaste colums in onder meer Spreek'Buis en De Gids.
Tot voor kort schreef hij voor de Gooi- en Eemlander een wekelijkse jazzrubriek. Een aantal tamelijk recente afleveringen zijn eveneens op deze site te vinden.

Het schrijven van jaarverslagen, brochures en andere niet-journalistieke producties is ondergebracht in het bureau JRC voor tekstproducties en communicatie-adviezen, incidenteel opererend onder de naam JRC Art Marketing voor publiciteit en sponsorwerving voor podiumkunsten.
Alle diensten worden geleverd onder de Algemene Leveringsvoorwaarden van de NVJ.

publicaties over de media
boekje 'Met het oog op MET HET OOG OP MORGEN', de Volkskrant, Spreek'Buis, NCRV-gids, Utrechts Nieuwsblad, Gooi- en Eemlander, EBU Review, World Broadcast News, Haagsche Courant, AKNzovoort, KRO Studio, Muziek & Beeld Info, De Journalist, Vrij Nederland, Panorama, Meer van Anders e.a.

publicaties over internet
Spreek'Buis, De Gids, AdfoWeb, KRO, Teleac/NOT, Libelle Handboek e.a.

publicaties over muziek
de Volkskrant, Nieuwsblad (vh Zuiden), Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, Gooi- en Eemlander, Utrechts Nieuwsblad, GPD, De Tijd, Uitdraai, Muziekkrant OOR, Groene Amsterdammer, VARA-gids, Jazz Press, Jazz Nu, Jazzwereld, Orgel & Keyboard, Pianowereld, Luister, Muziek & Beeld, vakbladen, cd-linernotes, programmagidsen, e.a.

andere publicaties
Nieuwsblad (vh Zuiden), Gooi- en Eemlander, Utrechts Nieuwsblad, Spreek'Buis, NCRV-gids, Uitdraai, Nieuws Tribune, NRC-Handelsblad, Kijk op Veilig, sponsored magazines, brochures, synopsissen, e.a.

uitgebreide cv

28 september 1999
Jan Rensen
Oude Amersfoortseweg 175, 1212 AB Hilversum
tel: 035 - 6215830, mobiel: 0653 969206
fax: 035 - 6218075
janrensen@janrensen.nl
terug naar begin pagina